Published On: Mi, Sep 27th, 2017

DAD – Inselaciunea Germana ataca Romania

Dacă aveți un SRL, PFA sau chiar si un SA, este foarte probabil să primiți zilele acestea un plic, pe adresa dvs.

Ce trebuie să știți, însă, este că, răspunzând în vreun fel acestei solicitări, riscați să pierdeți câteva sute, poate chiar în jurul a 1.000 de euro, cu pretextul că veți câștiga… publicitate.

Au pățit-o și alții.

În ultima perioadă, mai multe firme din Romania au primit o notificare/ofertă cu aspect foarte oficial și credibil, din partea firmei DAD – Deutscher Adressdienst GmbH, aparent cu adresa administrativă în Hamburg, Alter Wall 65, 20457. Firma germană trimite formulare privind o așa-zisă înscriere într-un registru european de afaceri și solicită SRL-ului românesc să confirme datele (de cele mai multe ori scrise greșit, tocmai pentru a forța un răspuns), apoi să-l retrimită la adresa sa.

Scrisoare de inseladiune catre Firmele Romane

Făcând acest lucru, practic, firma românească se angajează la un contract pe trei ani, cu costuri în jurul a 600-1200 de euro/anual, din care prima tranșă se plătește în avans. Asta pentru că, la finalul formularului, cu litere mici (cum altfel?) scrie că, odată cu confirmarea datelor, firma din România ”plasează comanda către DAD GmbH”, își asumă plata în avans și ia la cunoștință că înțelegerea este valabilă pe următorii doi ani, dacă nu e revocată cumva, printr-o adresă oficială, în 14 zile de la data comenzii. Tot cu litere mici scrie și că înțelegerea contractuală se extinde cu un an după cei doi inițiali, dacă partea română nu notifică partea germană cu 3 luni înainte de expirare.

Formularul ce nu trebuie complectat

Asta este capcana pe care DAD – Deutscher Adressdienst GmbH o întinde (și) acum. Poate fi evitată cu ușurință dacă nu luați în considerare solicitarea nemților și faceți o cercetare rapidă pe internet asupra firmei. Veți afla că, la nivel european, practică această schemă de fraudă de câțiva ani.

https://www.facebook.com/AEBSromania
https://www.facebook.com/rogajutor/

Un Film al proiectului: „Esti informat – Esti protejat“ de AEBS.org

Kontakt:
Erich Mocanu
German: erichmocanu.ro/de/
Romaneste: erichmocanu.ro

E-Mail: erich@aebs.org
Tel.D: +49 15737301941
Tel.RO: +40736041440
Fax: +49 3212 1334071

Facebook Comments

About the Author

Lesen Sie den vorherigen Eintrag:
O nouă televiziune pe piața din România din 20 Februarie

O nouă televiziune online vrea să dea lovitura pe piața românească. PakivTV va fi prima televiziune cu și despre romi, o punte de legătură între romi cu rol de informare, dar și de educare. Data de lansare este 20 februarie....

Schließen