Published On: So, Feb 19th, 2017

O nouă televiziune pe piața din România din 20 Februarie

O nouă televiziune online vrea să dea lovitura pe piața românească. PakivTV va fi prima televiziune cu și despre romi, o punte de legătură între romi cu rol de informare, dar și de educare. Data de lansare este 20 februarie.

”Ne dorim să fim un instrument de comunicare și informare pentru comunitățile de romi din țara noastră. Prin emisiunile informative prezentate de PakivTv ne dorim să contribuim la educarea comunităților de romi. Rolul principal este de a promova exemple pozitive din rândul comunității de romi: copii premianți romi, persoane de etnie romă de succes, comunități de romi de succes.

PakivTVÎn același timp, PakivTv va prezenta și situația comunităților de romi defavorizate din România, comunități care se află în pragul sărăciei.

De ce PakivTV? RROMANIPEN-ul este legea pe care se bazeaza cultura si traditiile romilor. Aceasta lege nescrisa care defineste identitatea roma, se bazeaza pe concepte care se intrepatrund cum ar fi:-phralipe” (fraternitate), care exprima solidaritatea, forma de intr-ajutorare, responsabilitate comuna

-pakiv (incredere, credinta, cinste, etc)

-ujimos (puritate si curatenie) care este in contradictie cu mahrimos (impur)

-lajipe (rusine) prin care se pastreaza respectul fata de batrani, valori, etc.

Toate acestea impreuna formeaza RROMANIPEN-ul, legea fundamentala a identitatii rromilor. Persoana care traieste dupa principile si valorile culturii romani este un rom chacho (rom adevarat), pakivalo (om credincios cu frica de Dumnezeu, corect, cinstit, intelept, de incredere). Acela care nu traieste dupa aceste principii este “mahrime” (spurcat) si este exclus din comunitate.

PakivTV nu este un proiect finanțat cu fonduri publice, private sau cu fonduri europene, este un proiect înființat pe bază de voluntariat” se arată într-un comunicat transmis de Grupul de Inițiativă PakivTV.

sursa: puterea24 / PakivTv

Facebook Comments

About the Author

Lesen Sie den vorherigen Eintrag:
Definitie esti un Jeg, Esti un jegos

In ultimile saptamanii am primit la redactie mai multe intrebari pentru ca in dex nu este specificat ce inseamna "Esti un Jeg", "Esti jegos" Si noi am cautat si am ajuns la urmatoarea concluzie: Esti un Jeg(os) = Esti o...

Schließen