Published On: So, Feb 5th, 2017

Care este diferența intre un Intermediar din domeniul Muncii și Klaus Johannis?

Diferența intre Președintele României și Mafia intermediarilor a forțelor de munca este ca amândoi încasează bani nejustificati, neanunțați la fisc. Klaus Werner Iohannis este un exemplu pentru Intermediari,  idea lui funcționează nu numai ca sa te îmbogățești, ci chiar sa ajungi președintele unei tari.

Iohannis a reușit, după 24 de ani de încasare a banilor nedovediți, după 24 de ani de falsificare a actelor și documentelor, sa aibe 6 case imense în mijlocul Sibiului, un prieten mare sef de banca (tot pusa pe picioare numai din înșelăciuni Raiffeisen Bank) și pe lângă asta a ajuns și pe postul de Președinte al României.

Pai acuma sincer sa fim, cum sa nu fie Iohannis un exemplu pentru intermediari!

Si ei intermediarii, sunt conștienți și știu, ca mai ales în domeniu îngrijitorilor de bătrâni, majoritatea romanilor, au ales aceasta meserie tot mai mult căutată, pentru ca nici un Austriac sau Neamț, nu dorește sa muncească 24 de ore din 24.

Pentru asta suntem noi, noi romanii care nu ne tragem de la nimic mai ales de la munca, occidentul rămânând încă visul și speranța multora spre un trai mai bun.

Cum fac intermediarii bani?

Intermediarii dau anunțuri pe paginile de socializare și presa online, ca angajează muncitori în domeniu îngrijiri bătrâni unde se oferă salarii mari, drum, cazare, etc..

Dorim sa arătam un exemplu:
anunt-gumannFirma D&C Gumann din Eugendorf de lângă Salzburg.

Aceasta firma (dacă o putem numi Firma) este condusa de doamna Daniela Gumann, o doamna ce la fiecare minut unde apuca sa își deschidă gura, se lauda ca are 5 cărți scrise, ca are facultăți făcute și ca tata ei a fost un deținut politic.

In anunț se vede ca se vorbește de Salar „Se oferă salariu de 1000,00 EUR lunar„. Deci minciuna începe deja la anunțul făcut de dansa. Despre minciuna vorbim mai jos.

 

 

Făcând o mica cercetare pe pagina de la Cadaniela-gumann-wko-firmenmera de Comerț și Industrie din Austria (WKO.at), asa numita patroana Daniela Gumann nu are nici o firma de intermediere.  La WKO apare doar ca persoana fizica autorizata ca îngrijitoare din 28.10.2014, și pe lângă asta mai are o firma tot ca persoana fizica autorizata, de consultant general! (ce consultați face, nu am aflat, poate citește bătrânilor din cărțile ei).

Dupa ce Îngrijitorul/Îngrijitoarea credula ajunge la munca în Austria pentru un Salar de 1000 € plus +,  Îngrijitorului/Îngrijitoarei de bătrâni i se pune pe masa din partea Firmei D&C Gumann un contract de Intermediere, o cerere de înregistrare ca  persoana fizica autorizata, un act la semnat in limba germana, ce ii împuternicește pe D&C Gumann în numele Îngrijitorul/Îngrijitoarea, sa ia contact cu instituțiile statului.

Gumann-Vertrag-Kopf

Si acuma, ne întoarcem putin înapoi, unde am menționat despre Minciuna.

Minciuna este ca Îngrijitorul/Îngrijitoarea după ce semnează contractul și împuternicirea, devine Persoana Fizica Autorizata, și nu angajata a unei firme cu Salar și asigurările sociale, ci pur și simplu, o persoana ce oferă un serviciu pe o anumita suma de bani. Tot din acest contract reiese, ca firma de intermediere D&C Gumann incaseaza bani de la clientul Îngrijitorului/Îngrijitoarei, după ce tot intermediarul D&C Gumann emite o factura în numele  Îngrijitorului/Îngrijitoarei. Apoi intermediarul se obliga sa transfere Îngrijitorului/Îngrijitoarei suma de 1000 € și sa facă tranzacția către Casa de asigurării Sociale (SVA) si catre Camera de Comerț și Industrie din Austria (WKO.at) in numele Îngrijitorului/Îngrijitoarei.

Interesant este, ca Intermediarul D&C Gumann nu da nici o copie Îngrijitorului/Îngrijitoarei după factura emisa în numele lor, si nici chitanțe de la tranzacțiile făcute către SVA si WKO.

Daca ne uitam bine pe contract, mai reiese si următorul punct. „Verwaltungshonorar Vermittler“ Da este normal ca fiecare firma sau persoana dorește sa câștige un bănuț, este normal pentru ca și el trebuie sa traiască și sa își hrănească familia, dar nu este normal ca sa nu dai chitanțe după încasarea unor bani.

Rezumatul cazului D&C Gumann:

  1. Aceasta firma minte în anunțurile postate, ca face angajări. (Salar exista numai la angajare)
  2. Nu preda copii de la facturile emise în numele persoanei fizice autorizate.
  3. Nu emite copii după plățile făcute către SVA si WKO
  4. Nu emite factura către persoana fizica autorizata pentru intermedierea făcută.

Nu este de mirare, ca după câteva luni, persoana fizica autorizata, primește din partea Casei de Asigurări Sociale sau de la Camera de Comerț, o înștiințare ca are o datorie către ei. Cum pot dovedi persoanele fizice autorizate, ca teoretic, ele au plătit aceste cotizații, pe buna credință la firma intermediara conform contractului semnat.

Pe lângă aceste datorii mai apare și ANAF din Romania. Si ei au aflat ca Îngrijitorul/Îngrijitoarea a muncit în Austria și cer dovada veniturilor. Cum pot ei dovedi Venitul și Costurile ce le-au avut când Nu Factura, Nu chitanță de la Asigurare, Nu chitanță de la intermedierea făcuta, Nu chitanță de la drum Romania-Austria și înapoi!

 

Ca si aceasta firma, pe același sistem exista multe alte firme și din păcate numărul lor devine tot mai mare, dar se „zvonește în sat“ ca aceste ciuperci sunt sub lupa celor care trebuie sa ii înlătura.

reclamatie-gumann1

 

Update: 05.02.2017/22:18

provision-gumann

Stimate domn, dar în contractul dumneavoastră scrie „Verwaltungshonorar-Vermittler“, asta nu e comision sau honorar?

Indiferent cum îl numiți, o chitanță tot trebuie sa dați!

 

 

Facebook Comments
image_pdfimage_print

About the Author

Lesen Sie den vorherigen Eintrag:
Avocatul Poporului a contestat la CCR si cere reglementarea legii care interzice persoanelor condamnate sa faca parte din Guvern

Salut decizia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea de a contestat la Curtea Constitutionala legea 90/ 2001 care interzice unui condamnat penal sa ocupe functii in Guvern. Dupa cum stim cu totii, de 27 de Ani in Romania sunt facute Legile in...

Schließen