Published On: Di, Nov 15th, 2016

ALDE și Coaliția pentru Familie au semnat un protocol pentru organizarea unui referendum național

Partidul Alianța Liberalilor și Democraților și Coaliția pentru Familie au semnat azi, un protocol, cu privire la organizarea unui referendum național pentru revizuirea Constituției României, referitor la redefinirea noțiunii de familie.

Protocolul a fost semnat din partea ALDE de către domnul Călin Popescu-Tăriceanu, copreședintele ALDE, iar din partea Coaliției pentru Familie, de către domnul Mihai Gheorghiu, președintele Comitetului de Inițiativă.

Acest demers vine ca urmare a unei inițiative fără precedent a societății civile, semnată de peste trei milioane de cetățeni cu drept de vot, care solicită înlocuirea în art. 48, din Constituția României, a termenului „soţi” cu sintagma „bărbat şi femeie”, aşa încât aliniatul 1 al art. 48 să aibă în viitor următoarea formulare: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Prin semnarea acestui protocol, Alianța Liberalilor și Democraților va susține adoptarea legii de revizuire, dar și a legii privind organizarea și desfășurarea referendumului de revizuire, astfel încât organizarea referendumului să poată avea loc în luna aprilie 2017, conform unui comunicat de presă.

Facebook Comments

About the Author

Lesen Sie den vorherigen Eintrag:
Lista candidaților ALDE pentru diaspora

Lista candidaților ALDE pentru pentru diaspora, la alegerile parlamentare din 11 decembrie este deschisă la Senat de către medicul Corneliu Răduță, născut în Republica Moldova, iar la Camera Deputaților, lista este deschisă de către deputatul Aurelian Mihai, economist de profesie....

Schließen