Published On: Fr, Sep 9th, 2016

Ai bani!! Poți ajunge Parlamentar. Nu interesează pe nimeni scopul sau motivația!

Ai bani!! Poți ajunge Parlamentar. Nu interesează pe nimeni scopul sau motivația celui ce candidează, ci doar cate zerouri are contul in banca.

Ai bani!! Poți ajunge Parlamentar. Nu interesează pe nimeni scopul sau motivația

Ai bani!! Poți ajunge Parlamentar. Nu interesează pe nimeni scopul sau motivația

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prima etapa e cea mai ușoara sa ajungi pe listele de candidați, partidele au prețul lor bine stabilit si cu fiecare mandat tot mai mare.

La Alde sunt momentan cele mai mici sume, PNL având de 5 ori suma mai mare, iar la PSD pana la 10 ori.

Pasul al doilea poate fi un pic mai dificil uneori din cauza cate unui rătăcit independent ce încearcă sa strice jocurile, dar si acesta este repede înlăturat de către marile partide ce trebuie sa recompenseze cumva suma data de Candidat.

Si uite așa, ne-am ales timp de 26 de ani reprezentanți ce știu de la început cat ii costa locul, dar si interesele cui trebuie aparate.

Sa nu fim naivi sa credem ca vor apăra interesele noastre, se vede in atâția ani a cui interese au aparat, Pensii Speciale, Imunitate si multe altele.

Ne văitam de pensii mici, salarii penibile si asigurări sociale aproape inexistente,. Pai si cine sa schimbe ceva? Cei ce au destui bani pentru a ajunge parlamentari?

Ei au Pensii speciale, au Asigurări private si Salarii exorbitante si pe lângă sume ce le revin din tot felul de afaceri, de cele mai multe ori cercetate de către organele competente.

Ei nu știu ce înseamnă sa trăiești după 50 de ani de munca cu o pensie mai mica de 1000 de Lei. Sa plătești din aceasta suma medicamente, utilități si la urma sa nu iți mai rămână nimic, iar  tratamente si bai medicinale sau o masa cu fructe si carne, sa fie de cele mai multe ori doar un vis.

Aceleași nedreptăți si situații apar si la familii, de multe ori la început de drum, cu chirie de plătit, cu copii pentru care își doresc tot ce e mai bun, dar din modestele salarii nu au cum sa le ofere, si astfel mulți iau calea străinătății in speranța unui salar mai mare, ce ar putea sa permită celor ramași acasă un trai decent.

Ce e trist, e ca aceasta „decenta” ce si-o doresc, e doar siguranța familiei si nu luxul pe care parlamentarii si oamenii de la putere si-l permit.

Cum sa înțeleagă acești avuți, ca unii copii nu au văzut marea sau muntele niciodată, ca poate mulți din copii României se culca flamanzi sau se duc la scoală fără un pachețel.

Dar facem aceeași greșeala, timp de 26 de ani votând tot aceeași oameni, având tot aceleași condiții de trai  si tot aceleași vise neîmplinite, nerealizări si nemulțumiri. Parca ne-am dori singuri chinul fiindu-ne frica sa spunem STOP actualei clase politice, ne e frica de schimbări, dar oare nu meritam noi si familiile noastre un trai mai bun la noi in tara?! Oare nu avem toți dreptul la un trai decent, la o masa plina, un concediu dar si siguranța zilei de mâine?!

Nu cerșim nimic, muncim pentru tot ce ne dorim, dar din păcate pe 2 LEI așa cum considera unii tehnocrați ca meritam, aceștia veniți sa salveze Romania, dar care au adâncit-o si mai mult in datorii si denigrare.

Singura realizare a României in 26 de ani, e intrarea in Uniunea Europeana, dar oare noi cetățenii de rând in afara de libera circulație si dreptul la lucru, cum simțim aceasta realizare? Salariile sunt la fel de mizere si traiul la fel. Avem preturi mari, chiar mai mari decât cele de afara, începând de la mâncare si pana la benzina. Oare nu sunt tot interesele politicienilor ce trebuie sa-si apere scaunul cumpărat si astfel făcând jocurile celor ce au interesul ca Romania sa nu se dezvolte.

Romania, deține atâtea resurse ce daca ar fi valorificate ar putea sa facă din tara noastră una din cele mai bogate tari, așa cum a fost cândva.

Am rămas oare doar un popor lamentabil care si-a pierdut curajul si interesul pentru tara sa, pentru viitorul ei? Chiar nu ne dorim sa mai schimbam ceva?

De multe ori, m-am întrebat in cei 26 de ani, daca politicienii noștri au conștiința, si cum pot dormii ei liniștiți uitându-se la ce au lăsat in urma lor. Cum pot sa iasă public si sa se uite in ochii oamenilor sa ii minta cu nerușinare promițându-le „Totul” si dând in schimb „Nimic”. Nimic pentru oameni si totul pentru ei!

Iar noi ii credem, ii votam, ii înjuram, iar 4 ani mai târziu, același joc, același câștigător. Si de 26 de ani, noi oamenii de rând suntem pierzătorii, tot mai obosiți si neîncrezători, iar ei tot mai bogați si aroganți.

Facebook Comments

About the Author

Lesen Sie den vorherigen Eintrag:
POCU: 30 milioane de euro pentru românii din diaspora care vor să deschidă o afacere în țară

Ministerul Fondurilor Europene, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, lansează în consultare publică Ghidul Programului „Diaspora Start-Up”. Finanțarea, în valoare de 30 milioane euro, este realizată prin Programul Operațional Capital Uman (POCU)...

Schließen