Published On: So, Mai 15th, 2016

ANAF, avertisment pentru românii din străinătate

Cetățenii români cu domiciliu în România, care au realizat venituri din străinătate în anul 2015, cu excepția salariilor plătite de un angajator străin pentru activitățile desfășurate în străinătate, trebuie să completeze și să depună Declaraţia 201 privind veniturile realizate din străinătate până în data de 25 mai 2016.

Cetățenii străini care au obținut rezidența fiscală în România, au fost prezenți în țară mai mult de 183 zile sau au centrul intereselor vitale în România au de asemenea obligația de a depune Declaraţia 201 privind veniturile realizate din străinătate.

Formularul se poate completa online accesând www.eguvernare.ro și utilizând un certificat digital. Alternativ, formularul completat pe hârtie poate fi trimis prin poștă, sau depus direct la registratura administrației fiscale în a cărei rază teritorială se află domiciliul contribuabilului.Persoanele fizice cu domiciliul în România, care au o şedere în străinătate mai lungă de 183 de zile pe an și rezidență fiscală în altă țară, trebuie să completeze un Chestionar pentru stabilirea rezidenței fiscale la plecarea din România și să îl trimită prin poștă la administrația fiscală în a cărei rază teritorială se află domiciliul său. Chestionarul poate fi descărcat de la adresahttps://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/A2_74_2012.pdf.În cazul veniturilor deja impozitate în țara în care au fost realizate, este necesară anexarea documentelor justificative privind venitul realizat şi impozitul plătit, eliberate de autoritatea din ţara în care s-a obţinut venitul.

Formularul și instrucțiunile de completare se pot obţine de pe www.anaf.ro prin accesarea adreseihttps://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/dec_201_2014.pdf sau direct de la sediul unităţilor fiscale. Încălcarea obligației de depunere a “ Declarației 201 privind veniturile realizate din străinătate” până la data de 25 mai inclusiv, se sancţioneaza cu amendă cuprinsă între 50 şi 500 lei.

Facebook Comments

About the Author

Lesen Sie den vorherigen Eintrag:
Decizie definitivă în cazul copilului Ionuţ Anghel. Judecatorul merita Premiat

Magistrații de la Curtea de Apel București l-au condamnat joi definitiv pe Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde a fost ucis, în 2013, de câinii maidanezi, Ionuț Anghel, la trei ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din...

Schließen