Published On: Di, Apr 12th, 2016

UDMR reclamă din nou România la Consiliul Europei pentru că… “ungurii nu se simt liberi” în ţara noastră

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că a constatat un regres în ce priveşte respectarea drepturilor maghiarilor în România.

El a declarat, ieri, 7 aprilie 2016, că va reclama acest lucru la Consiliul Europei.

avram-iancu-spanzurat

avram-iancu-spanzurat

Kelemen Hunor: ”Am observat o intensificare a incidentelor antimaghiare şi un regres în privinţa drepturilor minorităţilor naţionale.

Climatul de siguranţă a comunităţii maghiare s-a deteriorat considerabil faţă de perioada anterioară monitorizării, fapt reflectat şi în acest raport paralel.

Realitatea ne arată că în ceea ce priveşte sentimentul de libertate a comunităţii există mai degrabă motive de îngrijorare”, susține Kelemen Hunor, citat de Radio România Actualităţi.

Liderul UDMR a dat ca exemple ale nemulţumirilor menţionate în raport: lipsa unei legi referitoare la statutul minorităţilor naţionale şi faptul că nu a fost înfiinţată linia maghiară de studiu la Universtitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

Nyirő_József_si_Albert_Wass_in_Odorheiu_Secuiesc

Strada-Wass-Albert-in-Targu-Secuiesc-Beke-Istvan-Attila-HVIM

Szocs Zoltan si Beke Istvan Attila

Preluare: Ziaristi Online

Facebook Comments

About the Author

Lesen Sie den vorherigen Eintrag:
Trupa Taxi, cu Cărtărescu în faţă şi câţiva artişti autentici în spate, contra Catedralei Mântuirii Neamului. VIDEO

Printr-un videoclip cu un “timing” bine ales – cu scopul de a îngropa apariţia unei statistici oficiale care desfiinţează propaganda contra Bisericii Ortodoxe Române privind locaşurile de cult din România – trupa Taxi încearcă să speculeaze abil chestiunea “prea grandioasei”...

Schließen