Published On: Mo, Apr 18th, 2016

Începând cu 1 mai 2016, ANAF implementeazã Codul Vamal Unional

Începând cu 1 mai 2016, ANAF implementeazã Codul Vamal Unional. Codul stabilește proceduri comune si armonizate la nivelul întregii Uniunii Europene, în scopul facilitãrii activitãții comerciale. Astfel, indiferent de statul membru în care sunt declarate mãrfurile, se aplicã aceleasi reguli si, odatã ce au fost îndeplinite formalitãþile vamale, acestea pot circula liber, sau pot fi comercializate, pe întreg teritoriul UE.

Cele mai importante noutãți promovate de noul Cod Vamal sunt:

I. Implementarea unui sistem electronic de gestiune a deciziilor vamale, începând cu data de 1 mai 2016, care va gestiona toate schimburile de informații între autoritãțile vamale și între operatorii economici și autoritãțile vamale.

II. Prelucrare electronicã a tuturor informaþiilor schimbate între autoritãtile vamale si între operatorii economici si autoritãtile vamale.

III. Operatorului economic i se oferã posibilitatea de a trimite clarificãri și completãri înainte de adoptarea unei eventuale decizii nefavorabile a Direcției generale a vãmilor.

„Noul Cod Vamal va facilita activitatea comercialã și va asigura protectia pietei interne. Cooperarea directã mai rapidã cu partenerii comerciali va securiza lanturile de aprovizionare și va simplifica relatia dintre mediul de afaceri și autoritãtile vamale. Implementarea Noului Cod Vamal asigurã premisele unui control vamal mai simplu și mai rapid, pânã în anul 2020“, a declarat domnul Eugen-Dragoș DOROȘ, președinte al ANAF.

sursa: stiripesurse.ro

Facebook Comments

About the Author

Lesen Sie den vorherigen Eintrag:
Ce trebuie sa faci pentru a-ti recupera TAXA AUTO!

Cererile de restituire a taxei auto considerată, în baza normelor UE, că a fost percepută nelegal vor fi soluționate în maximum 45 de zile, iar banii, inclusiv dobânda, vor fi plătiți în tranșe anuale de 20%, întinse pe 5 ani,...

Schließen