Published On: So, Apr 24th, 2016

Copii, Parintii, Profesorii! Iesiti afara ca vine Ambasadorul Americi!

Administratia Boldea din Lugoj, a demonstrat inca o data ca este lipsita de respect fata de cetatenii acestui oras si a oferit un moment penibil celor de la care asteapta votul de incredere, pentru inca patru ani.

Totul de dragul vizitei ambasadorului SUA la Lugoj, programata subit de apropiatii primarului si binevenita pentru a spala imaginea candidatului PSD, Francisc Boldea. Vizita lui Hans Klemm a fost umbrita de organizatori, care i-au evacuat pe cei 300 de spectatori si invitati, impreuna cu cei 100 de copii si profesori, dar si membri juriului, din sala de spectacole a Teatrului Municipal “Traian Grozavescu”, locul unde se desfasura festivitatea de decernare a premiilor castigatorilor Concursului international de pian “Clara Peia”. Incidentul s-a petrecut imediat ce adjunctul atasatului de presa al ambasadorului american a inmanat trofeul castigatoarei editiei din acest an, Serbanati Villalva Briones Emanuela.

Motivul invocat a fost acela ca fortele de securitate trebuie sa verifice sala, iar trupa care urma sa sustina un concert in fata oficialitatilor efectua probele de sunet. Din acesta cauza, reprezentantul saptamanalului Redesteptarea a fost nevoit sa acorde premiul unei castigatoare in plina strada, iar reprezentatul unui alt sponsor a ramas cu premiul in buzunar, acesta nemaifiind inmanat. Revoltati, parintii si-au luat copiii si alaturi de dascali, juriu si invitati, au plecat sa continue festivitatea intr-o sala de clasa din cadrul Scolii de Arte Frumoase “Filaret Barbu”.

Este rusinos sa scoti din sala in jur de 300 de oameni si sa nu ii lasi sa finalizeze un act cultural de mare valoare, este rusinos si trist sa explici unui copil ca nu primeste diploma sau nu va canta pe scena!”, a declarat in mediul virtual o lugojeanca.

Prezent in calitate de invitat la acest eveniment, europarlamentarul Maria Grapini a anuntat ca va cere explicatii pentru acest incident fara precedent!

Ce inseamna asta? Oamenii astia si copiii au muncit. Uitati ce au facut din munca lor! E incredibil! Voi cere explicatii Ambasadei SUA si daca e nevoie voi sesiza si Presedintia Romaniei. Nu este normal ca un act de cultura programat, care nu e la prima editie, sa fie intrerupt intr-un mod atat de brutal!”, a spus Maria Grapini.

Festivitatea a continuat la Scoala de Arte Frumoase “Filaret Barbu”, locul unde in urma cu o zi, primarul Francisc Boldea spunea ca este bucuros ca acest concurs a rezistat pana la aceasta editie, referindu-se probabil la faptul ca a reusit “performanta” sa aloce in semn de pretuire pentru cultura lugojeana si pentru organizarea evenimentului, infima suma de 2000 de lei. Cu toate ca au fost nevoiti sa treaca prin acest incident, castigatorii concursului au oferit un spectacol de zile mari, chiar daca unii dintre ei au atitpit cu capul pe scaune sau pe pian, din cauza oboselii.

sursa: LugojOnline.ro

Facebook Comments

About the Author

Lesen Sie den vorherigen Eintrag:
Președintele Iohannis a promulgat legea privind indemnizația pentru mame

"Chiar astăzi (n.r. luni) am semnat un decret de promulgare pentru o lege care, cu siguranță, este din zona dvs, este vorba de decretul de promulgare a legii pentru modificarea și completarea OUG 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru...

Schließen