Published On: Mi, Mrz 23rd, 2016

Drepturile șoferilor opriți în trafic de Poliția Germana

Echipa AEBS.org doreste sa raspunda prin acest articol, la unele intrebari ce le vin prin email sau telefon!

Ce acte trebuie sa port la mine?

In primul rand dorim sa informam, ca intr-un control rutier, soferul nu este obligat sa arate Politistului Cartea de Identitate (Buletinul) sau Pasaportul daca are domiciliul in Germania. In Germania este obligatoriu ca fiecare Cetatean sa detina un Act de Identitate, dar NU este obligatoriu Purtarea acestui Document.

Singurele documente ce sunt obligatorii daca concuceti o masina este, Carnetul de Sofer, Actele Masinii si Asigurarea masinii.

Polizeikontrolle

Sunt obligat sa opresc cand un Politist imi face semn?

Da. Sunteti obligat sa opriti si sa urmati masina politiei pana la urmatoarea Parcare unde Echipa de politie doreste sa faca Controlul.

Sunt obligat sa suflu in Fiola de Test Alcool?

Nu. In primul rand trebuie mentionat, ca nu sunteti obligat. Dar daca sunteti siguri ca nu ati baut alcool in ultimile ore si rezultatul 0,000 ar fii, puteti sufla pentru a trece mai repede de control. Daca ati baut ceva, si nu sunteti siguri ce poata sa iasa la test, mai bine spuneti ca nu sunteti de acord cu acest test, si ca il refuzati, chiar daca politistul va ameninta ca trebuie sa mergeti la sectia de politie pentru a lua singe. 

Sunt obligat sa fac tot felul de testuri ce Politistul spune sa fac? (ex. sa merg pe o line dreapta, sa pun degetul pe varful nasului, etc.)

Nu. Chiar deloc. Aceste teste sunt numai dorinta Politistului si nu al Legi.

Sunt obligat sa merg la Sediu de Politie pentru a-mi lua Sange?

Da. Daca politistul spune ca trebuie sa mergeti la sediu sau la spital, trebuie mers. Dar si aici fiti foarte atenti: Spuneti clar si pe inteles ca nu sunteti de acord cu acest lucru si nici nu acceptati sa vi se ia sange. Chiar si doctorului, sau persoanei ce doreste sa va inpunga, specificati clar si pe inteles ca nu sunteti de acord. Daca la o adica iese la test ca ati avut alcool in sange in timp ce ati condus, Avocatul va poate ajuta numai daca inainte de test ati Respins testul.

Daca Politistul imi spune sa-i arat ce am in buzunar, sau in portbagaj, trebuie sa fac?

Nu. Intr-un control rutier, Politistul nu are dreptul de perchezitionare. Numai in anumite cazuri! Adica daca presupune ca se afla droguri, arme etc. la mijloc. In afara de Carnetul de Sofer, Actele Masini si Asigurarea, Trusa Medicala, Triunghiu, Vesta de avertizare nu sunteti obligat sa aratati lucruri personale. Dar si aici, daca politistul sustine ca doreste sa vada un lucru ce nu ii sta in putere legala, avertizati-l ca nu sunteti de acord cu acest lucru si ca il poate vedea fara acordul dumneavoastra.

Dorim sa mentionam, ca fiecare caz e un caz individual si dorim ca prin aceasta presa sa va informam de drepturile voastre, dar cel mai important lucru e: Sa nu aprobati nici o data dorinta Politistului, si in afara de datele dumneavoastra personale sa nu spuneti nimic politistului. Nu va opuneti dorintei politistului cu forta, si nu faceti scandal. Spuneti clar si pe inteles, ca nu sunteti de acord cu dorinta lui si nu semnati nimic.

flyer_010116Echipa AEBS.org impreuna cu avocati de specialitate, va sta la dispozitie.
Tel. 01573 7301941
info@aebs.org

sau apasa pe formularul online: click aici

 

 

Facebook Comments

About the Author

Lesen Sie den vorherigen Eintrag:
2 Ziare Online ce interzic Dreptul la Libera exprimare: Cetateanul.ro si 247timisoara.com

Cetateanul.ro si 247timisoara.com sunt doua firme diferite, dar parca ar fi surorii. Nici nu a inceput Campania electorala si deja neoficial unele ziare au decis ce candidat vor sprijinii. Nu vrem sa ne bagam deocamdata in a descoperii dedesupturile sprijinului...

Schließen