Published On: Mo, Feb 29th, 2016

Succes editorial al cunoscutul sociolog Alfred Bulai în Spania

Cartea Sociologia si cotidianul s-a bucurat de o cerere mare în librarii, chiar de la prima editie

Joi, 25 februarie 2016, a avut loc, la Madrid, lansarea cartii Sociologia si cotidianul,  semnata de sociologul roman Alfred Bulai. Varianta spaniola a cartii a fost prezentata in cadrul celei de a saptea editii a programului editorial Vida Universitaria (Viata Universitara), initiat de Editura Niram Art, în colaborare cu Universitatea Complutense din Madrid.

 Succes editorial al cunoscutul sociolog Alfred Bulai în Spania dreptul-omului.org

Succes editorial al cunoscutul sociolog Alfred Bulai în Spania dreptul-omului.org

Alfred Bulai are o cariera de 25 de ani în sistemul universitar, fiind si prodecan al Facultatii de Stiinte Politice din Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative din Bucuresti. A sustinut de-a lungul timpului cursuri în domeniul sociologiei politice si electorale, metodologiei de cercetare sociala, comunicarii si marketingului politic, auditarii si analizei politicilor publice, fiind implicat permanent în dezbaterile publice care privesc problemele sociale si politice nationale si europene.

În opinia sociologului Alfred Bulai, sociologia este “stiinta care ne ajuta sa traim în acord cu ceea ce ne dorim, tinând cont de functionarea institutiilor sociale. Sociologia trebuie sa-si ajute cetateanul sa-si înteleaga destinul, rolul si cauza problemelor, daca are probleme.”

Lansarea volumului a avut loc la Facultatea de Stiinte ale Informatiei, Universitatea Complutense, cu participarea profesorilor si studentilor de la universitatea gazda. Profesorul José Basilio Casanova Varela a luat cuvantul in deschiderea evenimentului, subliniind “importanta organizarii unor astfel de intalniri, care ajuta la cunoasterea reciproca a doua culturi europene inrudite, cea romana si cea spaniola“,  iar moderatorul a fost Fabianni Belemuski, scriitor si jurnalist de origine romana. Cartea Sociologia si cotidianul s-a bucurat de o cerere mare în librarii chiar de la prima editie.

In cadrul evenimentului, a avut loc si lansarea manualului Curs practic. Cultura, civilizatie, gramatica si vocabular în limba spaniola (Niram Art, 2016), semnat de Raluca Arianna Vîlceanu, profesoara la Universitatea de Vest din Timisoara. Manualul se adreseaza atât studentilor straini la studii în Spania cât si emigrantilor de diverse origini, care doresc sa stapâneasca limba spaniola si sa ia contact cu istoria si cultura tarii în care au venit.

Facebook Comments

About the Author

Lesen Sie den vorherigen Eintrag:
Lege. Toate magazinele, obligate să schimbe la cerere obiectul cumpărat

Ordonanţa Guvernului nr 9/2016, care schimbă legea vânzării produselor, a intrat în vigoare din 28 februarie. Toţi consumatorii din România vor avea drepturi suplimentare în relaţia cu comercianţii, iar cea mai importantă prevedere este că produsele considerate neconforme pot fi...

Schließen