Published On: Mi, Feb 24th, 2016

PRIMUL CANDIDAT LA UN POST DE DEPUTAT DIASPORA.

pavel-croitoruPavel Croitoru este primul candidat la un post de deputat de diaspora.

Stabilit in Italia si vicepresedinte PNTCD, candidatul isi finanteaza campania din surse proprii sau donatii.

INTERVIU:

Intrebare: Ce v-a determinat sa va prezentati candidatura in diaspora?
Pavel Criotoru: De mai bine de 10 ani sunt membru ai Diasporei, de fapt român cu domiciliul în străinătate. Până acum parlamentarii de diaspora nu au făcut absolut nimic pentru românii din afara granițelor României, ceea ce a determinat în primul rând și reactivarea mea politică în cadrul PNTCD, al cărui membru sunt de 23 de ani.

IntrebareCandidati sub umbrela PNTCD?
Pavel Criotoru: După lungi consultări cu președintele Aurelian Pavelescu și alți colegi, am decis să mă implic direct în această cursa. În acest moment vă pot spune că pentru alegerile parlamentare de la sfârșitul acestui an, PNTCD va prezenta listele în cadrul unei alianțe, deci foarte probabil voi candida din partea PNTCD, sub simbolul unei alianțe electorale.

Intrebare: Care credeti ca este imaginea politicienilor romani, inclusiv celor din diaspora, in afara Romaniei?
Pavel Criotoru: Din păcate clasa politică are o imagine dezastruoasă în acest moment în țară și în afară țării. Actele de corupție au determinat practic la o ură a populației față de politicieni. De multe ori sunt scuipat, chiar dacă nu am furat sau înșelat pe nimeni, fiind perceput ca unul “de ăla care a jefuit România”.

Intrebare: Ce veti aduce nou in programul dvs?
Pavel Criotoru: Pe lângă programul electoral al PNTCD, care a fost denumit “Calea Noastră” împreună cu românii din străinătate vom realiza un program destinat românilor din străinătate. Noutatea este, dorința de a încuraja întoarcerea românilor acasă, nu doar de a le oferi o legislație de susținere a șederii lor în străinătate.

Intrebare: Care a fost reactia celor din jurul dvs. vizavi de aceasta candidatura?
Pavel Criotoru: Fără critici sau nemulțumiri nu aș fi făcut diferența față de reacțiile pozitive. Am mulți susținători, cred că este un factor pozitiv că în sfârșit un partid politic din România a deschis porțile Diasporei, nu doar prin vorbe și iată chiar prin fapte. PNTCD va prezenta o lista de candidați pentru circumscripția electorală 43 Diaspora, doar candidați ai Diasporei.

Intrebare: Cum veti sustine financiar campania?
Pavel Criotoru:  Campania electorală o voi susține din fonduri proprii sau eventuale sponsorizări.

Intrebare: De ce v-ar vota un roman din strainatate?
Pavel Criotoru: Sper ca ideile și propuneri susținute de noi, să aducă toate argumentele pentru a convinge electoratul să ne ofere încrederea nouă, de această dată. Nu dorim un vot de nemulțumire față de cei care doar au promis și nu au realizat nimic. Dorim ca si cuvântul și programul nostru să ofere românilor încredere și speranță. Sunt convins că nu-i vom dezamăgi!!!

Intrebare: Ce parere aveti despre programul de repatrieri pe care-l promoveaza autoritatile din Romania?
Pavel Criotoru: România nu promovează nimic despre repatriere. Luna viitoare voi efectua repatrierea mea în țară, fiind obligat de Constituția României să am domiciliul în țară pentru a putea să-mi depun candidatura și vă promit, că voi oferi public toate informațiile despre cum funcționează în acest moment repatrierea.

Intrebare: Credeti ca procedura votului prin corespondenta este suficient de clara?
Pavel Criotoru: Votul prin corespondență nu încurajează absolut deloc posibilitatea exprimării dreptului constituțional, de a vota. PNTCD susține votul electronic sau prin corespondență, dar în altă formă. Opinia mea este că USL-ul și-a bătut joc din nou de românii din străinătate.

Intrebare: Ce le-ati transmite romanilor din diaspora pentru a-i determina sa va voteze?
Pavel Criotoru: Românii își vor regăsi demnitatea doar în țara lor, așadar, veniți alături de PNTCD pentru ROMÂNIA TA!

sursa: vot diaspora

Facebook Comments

About the Author

Lesen Sie den vorherigen Eintrag:
Dacian Ciolos doreste sa reduca Hartiile ce administrația publică le cere! Dar el insusi nu raspunde la Scrisorile Digitale!

Prim-Ministrul Romaniei Dacian Ciolos a pornit astazi o campanie, unde cere ajutorul Tuturor Romanilor. Începând de azi vă așteptăm cu propuneri de simplificare a „hârtiilor” pe care vi le cere administrația publică. Ne puteți spune, prin intermediul platformei pe care...

Schließen