Published On: Mi, Feb 24th, 2016

Dacian Ciolos doreste sa reduca Hartiile ce administrația publică le cere! Dar el insusi nu raspunde la Scrisorile Digitale!

Prim-Ministrul Romaniei Dacian Ciolos a pornit astazi o campanie, unde cere ajutorul Tuturor Romanilor.

Ciolos-hariiÎncepând de azi vă așteptăm cu propuneri de simplificare a „hârtiilor” pe care vi le cere administrația publică. Ne puteți spune, prin intermediul platformei pe care am lansat-o: http://maisimplu.gov.ro/ ce documente pot fi simplificate și cum.
Avem deja identificate câteva lucruri simple care pot fi făcute pornind de la unele cazuri absurde care se perpetuează:
– Mamele trebuie să depună 3 dosare cu același tip de documente, indemnizație, alocație de stat, stimulent de reinserție. Aceste 3 dosare conțin același documente și trebuie să se plimbe cu hârtii în copie. Este un caz unde putem simplifica cu depunerea unui singur dosar
– Un șomer trebuie să plătească 30 de lei pentru ajutor de șomaj, aceste informații pot fi obținute de administrație fără ca șomerul să plătească astfel de taxe. Putem merge pe o simplă depunere a cererii iar administrațiile să obțină datele direct.
– Se eliberează 2 milioane de caziere judiciare in fiecare an. De multe ori pentru dosare care vizează aceeași instituție. Prin intermediul sistemelor informatice oamenii nu ar trebui să mai ia un cazier de la un ghișeu și să-l ducă la alt ghișeu.
Dacă ne veți împărtăși experiența dumneavoastră putem lucra împreună la debirocratizarea administrației publice, este ceea ce urmărim prin acest demers.

 

Trebe mentionat, ca idea aceasta este o idee foarte buna, ce ar trebui aplicata in toate domeniile si in toate institutiile Statului (Autorităţile şi Instituţiile publice), dar mai importat e, ca chiar ei insusi nu respecta legile  ce ii obliga in anumit termen sa raspunda la o Scrisoare. Indiferent ca Scrisoarea intra in Legea nr. 554/2004, OG nr.27/2002, Legea 544/2001,

 

Facebook Comments

About the Author

Lesen Sie den vorherigen Eintrag:
Mărţişorul reuneşte comunitatea românilor din Austria

Sărbătoarea Mărţişorului va fi marcată, în perioada 27 februarie – 1 martie, de comunitatea românească din Austria prin numeroase evenimente. Astfel, Consulatul Onorific al României la Klagenfurt în parteneriat cu ICR organizează, pe 27 februarie, începând cu ora 14.00,  un...

Schließen