Published On: Mo, Feb 1st, 2016

Cioloş nu cade în capcana PNL.Primarii vor fi aleşi într-un singur tur

După consultările de astăzi cu partidele parlamentare , premierul Dacian Cioloş aanunţat că nu se conturează o majoritate clarăprivind modificarea legii alegerilor locale.

Din acest motiv, spune premierul, Guvernul nu “poate deveni instrumentul niciunui partid” motiv pentru care această problemă nu poate fi tranşata decât în Parlament.

Altfel spus, Cioloş se retrage elegant din aceasta capcană a PNL-ului care solicita guvernului o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea acestei legi. Liberalii cereau o nouă reglementare prin care primarii să fie aleşi prin doua tururi de scrutin dacă în primul tur niciun candidat nu obţine majoritatea.

Calculele arată ca într-o asemenea variantă PNL nu ar caştiga în multe localitaţidar două tururi poate oferi şansa unor alianţe politice. PSD,UNPR, ALDE şi UDMR s-au pronunţat pentru organizarea alegerilor într-un singur tur.

Anunţul făcut de Cioloş a avut loc după o întâlnire cu preşedintele Iohannis care, acum o lună, se pronunţase şi el în sprijinul votului în două tururi.

sursa: mariustuca.ro

Facebook Comments

About the Author

Lesen Sie den vorherigen Eintrag:
Scandal cu Mihai Gâdea și Dan Mihalache la München

Directorul Antenei 3, Mihai Gâdea, și șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, s-au aflat sâmbătă seară împreună la München. Cei doi au stat unul lângă altul la o recepție la restaurantul Hofbräukeller din München, scrie jurnalistul Grigore Cartianu pe facebook. Gâdea...

Schließen