Published On: Mo, Jan 18th, 2016

Un pianist român câștigă Premiul “Pianul Contemporan” la Madrid

Alexandru_Belemuski, dreptul-omului.org

Alexandru_Belemuski, dreptul-omului.org

Pianistul român Alexandru Belemuski, de 28 de ani, a obținut, în Spania, premiul “Pianul Contemporan”, la Gala Anuală organizată de Fundația pentru promovarea tinerilor muzicieni Miguel Ángel Colmenero, care  avut loc la Madrid.

Premiul îi revine tânărului pianist român în urma interpretării piesei “Suită pentru pian” a compozitorului spaniol Jesús Aranda, prezentată în cadrul concursului de compoziție “Carmelo Bernaola”. Piesa interpretată de Alexandru Belemuski a rezultat câștigătoarea concursului.

Premiul “Pianul Contemporan” i-a fost înmânat pianistului român de renumitul compozitor spaniol Sebastian Mariné, membru al unui juriu format din muzicieni de elită din lumea muzicală spaniolă. Gala a fost urmată de un concert susținut de premianți, în cadrul căruia Alexandru Belemuski a interpretat solo și în duet cu o soprană spaniolă.

În urma căștigării concursului, Alexandru Belemuski a fost invitat să concerteze la prestigiosul Auditorio Nacional din Madrid, pe data de 16 ianuarie 2016.

Alexandru Belemuski s-a născut în Romania, la Giurgiu, în 1988. Se află în Spania din anul 2000, țară unde a absolvit Conservatorul Superior de Muzică din Aragon.

Facebook Comments

About the Author

Lesen Sie den vorherigen Eintrag:
ALARMĂ! Primul val de refugiați a ajuns în România!

Alertă în județul Timiș, după ce un grup masiv de migranți a ajuns pe teritoriul României, prin zona localității Comloșu Mic. Este vorba despre 60 de bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, care provin din Afganistan,...

Schließen