Published On: Sa, Jan 30th, 2016

Locuințele ROMÂNILOR din STRĂINĂTATE ar putea fi puse la DISPOZIŢIA REFUGIAŢILOR

Casele din ţară ale românilor aflaţi la muncă în străinătate ar putea servi drept locuinţe pentru refugiaţii din Orientul Apropiat şi Africa de Nord.

Surse parlamentare au menţionat că, în acest sens, se „coace” un proiect de lege prin care locuinţele românilor aflaţi în străinătate să poată fi puse la dispoziţia refugiaţilor, urmând ca statul să le achite proprietarilor o chirie modică sau să-i scutească de plata impozitelor.

Măsura se impune după ce Europa Occidentală şi-a reconsiderat poziţia faţă de refugiaţi iar autorităţile se aşteaptă ca în România să ajungă mai mulţi decât a fost stabilit prin cotele alocate fiecărui stat în parte, scrie newsar.ro.

Facebook Comments

About the Author

Lesen Sie den vorherigen Eintrag:
Reuniunea Consiliului Consultativ Interinstituţional pentru românii din străinătate

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a prezidat astăzi, 29 ianuarie 2016, reuniunea Consiliului Consultativ Interinstituţional pentru românii din străinătate, organizată la sediul Ministerului Afacerilor Externe. La eveniment au participat reprezentanţi ai Administrației Prezidențiale, Senatului –...

Schließen