Published On: Fr, Jan 15th, 2016

ALDE solicită demisia ministrului Elisabeta Lipă

Elisabeta-Lipa-bucurestifm.ro_[1]ALDE protestează vehement împotriva ideii antinaţionale de a nu se mai intona imnul de stat al României la competiţiile sportive interne. Este o lipsă crasă de patriotism şi spirit naţional să trimiţi federaţiilor sportive naţionale, într-o interpretare abuzivă şi absurdă a legii, ameninţări că vor fi amendate dacă se intonează imnul de stat al României, la competiţiile interne. În alte ţări, cu tradiţie în sport, imnul de stat se intonează uneori şi la competiţiile juniorilor mici, fiind considerat o mândrie şi un simbol naţional. Ne surprinde şi faptul că nu apare nicăieri în adresa ministerului, semnată chiar de ministrul Elisabeta Lipă, o interdicţie de a se intona la competiţiile sportive naţionale alte imnuri, cum ar fi cel al Ţinutului Secuiesc.

Considerăm că doamna ministru Lipă ar trebui să-şi reevalueze priorităţile ministeriale, în sensul unei mai bune coordonări a relaţiei cu federaţiile sportive naţionale pentru promovarea sportului de înaltă performanţă, precum şi a sportului de masă. În acelaşi timp, este nevoie acum, mai mult decât oricând, de o strategie a sportului românesc în anul 2016, an olimpic. Nu în ultimul rând, sportul românesc are nevoie de o nouă legislaţie, mai clară şi mai adaptată realităţilor prezentului.

De asemenea, doamna ministru nu trebuie să uite că este şi ministrul tineretului, funcţie din care a reuşit „marea performanţă” să taie 18% din bugetul pe tineret al instituţiei, în comparaţie cu bugetul anului 2015. Nu credem că tinerii care au ieşit în stradă şi-au dorit acest lucru de la Guvernul Cioloş. În acelaşi timp, dorim să tragem un semnal de alarmă în ceea ce priveşte neimplementarea Strategiei Naţionale pentru Tineret, prin lipsa planurilor de acţiune aferente acesteia. Îi atragem atenţia doamnei ministru, care este preocupată acum să-i sancţioneze contravenţional pe cei care intonează imnul de stat al României, că neimplementarea şi nefinanţarea unei strategii naţionale, adoptate prin hotărâre de guvern constituie o încălcare a legii.

Considerăm că lipsa de respect pentru simbolurile pe care altădată cvintupla campioană olimpică le aprecia la adevărata lor valoare ar trebui să ducă la o demisie de onoare a ministrului Elisabeta Lipă. În cazul în care onoarea şi asumarea unei greşeli impardonabile nu sunt valori pe care doamna Lipă le consideră demne pentru un performer al sportului românesc, îi solicităm premierului Dacian Cioloş ca, în interesul sportului românesc şi pentru a repara măcar puţin din acestă uriaşă batjocură la adresa sportului românesc, să o demită pe doamna Lipă din fruntea Ministerului Tineretului şi Sportului.

 

Cristian Cosmin,

secretar general adjunct ALDE

 

sursa:bucurestifm.ro

Facebook Comments

About the Author

Lesen Sie den vorherigen Eintrag:
Inca un scandal in Guvernul de HardCore-Crati. O Consiliera a Guvernului si-a dat demisia!

Un consilier de stat şi-a înaintat demisia din funcţia pe care o ocupa in cadrul Cancelariei Prim-ministrului, simţindu-se jignită de declaraţiile sefului acestei institutii. Potrivit demisiei semnate de Dana Varga, seful Cancelariei, Dragos Tudorache a afirmat ca sunt "prea multi...

Schließen