Published On: Sa, Jan 16th, 2016

ALARMĂ! Primul val de refugiați a ajuns în România!

Alertă în județul Timiș, după ce un grup masiv de migranți a ajuns pe teritoriul României, prin zona localității Comloșu Mic. Este vorba despre 60 de bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, care provin din Afganistan, Irak, Pakistan, Maroc și Somalia. Toate persoanele au fost duse la Poliția din Jimbolia, unde se efectuează cercetări.

În data de 16.01.2016, în jurul orei 01.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, un grup de persoane care se deplasa pe jos, pe câmp, dinspre frontieră spre interiorul ţării. Imediat, mai multe patrule de intervenţie şi supraveghere a frontierei de stat au intervenit, grupul fiind interceptat în apropierea frontierei pe direcţia localităţii Comloşu Mic. Grupul de persoane a fost preluat si transportat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, în vederea cercetărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Timișoara, Roxana Costache.

Din  primele verificări s-a stabilit că sunt 60 de persoane  de sex masculin, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani. Aceştia au declarat că sunt din Pakistan, Irac, Afganistan, Somalia şi Maroc. Au fost contactate autorităţile de frontieră sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie. Dispozitivul de supraveghere a frontierei de stat a fost întărit conform planului comun de acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale.

VOM REVENI CU DETALII

Facebook Comments

About the Author

Lesen Sie den vorherigen Eintrag:
ALDE solicită demisia ministrului Elisabeta Lipă

ALDE protestează vehement împotriva ideii antinaţionale de a nu se mai intona imnul de stat al României la competiţiile sportive interne. Este o lipsă crasă de patriotism şi spirit naţional să trimiţi federaţiilor sportive naţionale, într-o interpretare abuzivă şi absurdă...

Schließen