Published On: Fr, Okt 16th, 2015

Scandal la Lubeck: copiii nemților obligați să facă paturile și să gătească pentru refugiați

Părinții unor copii din Germania sunt revoltați de ce au ajuns să fie obligați copiii lor să facă. O școală din Lubeck a decis să-i pună pe copii să meargă în taberele de refugiați pentru a face curățenie și a le găti acestora.

copiii nemților obligați să facă paturile și să gătească pentru refugiați

Un extras dintr-o scrisoare a fost postat pe Facebook de o mamă care a obținut de la un prieten al cărui fiu a primit-o la școală. Inițial, textul a stârnit un amestec de uimire și neîncredere în social media. Un ziar local a luat legătura cu autoritățile, care au confirmat că documentul a fost real, scrìe rt.com


Ceea ce era doar practică la un azil s-a transforma în activitate săptămânală, iar părinții sunt revoltați. Au urmat șiruri de comentarii în presa locală și pe rețele de socializare, iar întrebarea care se pune e de ce refugiații nu pot avea ei înșiși grijă de ei?

Ministerul Educației a confirmat că elevii cu vârste de 13-14 ani au în orar să schimbe paturile refugiaților, să ajute la bucătăria centrului și să sorteze hainele colectate de la ajutoare de la 8:30 la 13:30.

Oficialii se apără și spun că cei care au decis asta au fost chiar elevii, însă părinții sunt supărați și spun că nu au fost consultați despre o asemenea decizie.

Facebook Comments

About the Author

Lasa un comentariu

You must be Logged in to post comment.

Lesen Sie den vorherigen Eintrag:
CENTRUL CULTURAL ȘI EDUCATIV ROMÂNESC DIN ATENA anunta!

Sâmbătă, 17 Octombrie 2015, cursurile se vor desfășura între orele 09:00 - 17:00 Materiile la care elevii vor participa sunt următoarele: Limba Română, Cultură și Civilizație, Matematică, Limba Greacă, Muzică Vocală și Instrumentală (pian - chitară), Educație Civică, Atelier de...

Schließen