Published On: Di, Okt 6th, 2015

O româncă a câștigat premiul „Emilio Alarcos” 2015

Volumul de poezii „Carrusel”, semnat de Ioana Gruia a fost desemnat câștigătorul marelui premiu al concursului „Emilio Alarcos”, decernat de Consiliul de Educație și Cultură din Austria.
Ioana Gruia s-a născut la București, în anul 1978 și este profesor la Universitatea din Granada. Ea își semnează creațiile literare cu pseudonimul Anna Wulf.

ioana-gruia

Autoarea de origine română nu se află la prima încercare literară, ea a mai publicat alte două cărți de poezii în limba spaniolă „El sol en la fruta” și „Otoño sin cuerpo” și romanul „La vendedora de tiempo”.

Juriul concursului, prezidat de Luis Garca Montero, profesor la Universitatea din Granada și deținătorul Premiul Național de Poezie, a ales-o în unanimitate pe româncă după ce a evaluat 150 de volume de poezii semnate de autori din Spania, Europa, America Latină și China.

Acest concurs este organizat în fiecare an, din 2012, de către Consiliul de Educație și Cultură din Asturia și premiză creațiile originale și inedite scrise în limba spaniolă.

Câștigătorul marelui premiu a primit suma de 7.200 de euro și îi va fi publicat volumul de poezii, transmite www.inforoes.eu

Adriana Baghiu/UZPR/Spania

Facebook Comments

About the Author

Lasa un comentariu

You must be Logged in to post comment.

Lesen Sie den vorherigen Eintrag:
Diaspora si-a ales Președinte

Deputatul argeşean Cătălin Rădulescu a fost ales ieri preşedinte al PSD Diaspora, în cadrul conferinţei care a avut loc la Rin Grand hotel din Bucureşti. Rădulescu era până ieri preşedinte interimar, numit de conducerea partidului. La conferinţă au participat peste...

Schließen