Published On: Mi, Okt 28th, 2015

ITALIA: Taxa RadioTV scazuta si adaugata in factura de curent

În Legea Stabilităţii, prezentată pe 15 octombrie de Guvern,valoarea abonamentului TV (canone Rai) a fost scăzută de la 113,5 la 100 de euro şi a fost introdusă pe factura de electricitate.Articolul 12 al proiectului stabileşte plata pentru cei care sunt titularii „unui contract pentru furnizarea de energie electrică pentru uz casnic cu rezidenţa la Evidenţa Populaţiei la locul de furnizare“.

canone-raiSe precizează că „plata taxei se face prin introducerea acesteia pe facturi, în care constituie o rubrică separată, emise de societăţile de vânzare a energiei electrice„.

Privind sancţiunile pentru cei care evită plata taxei, proiectul prevede o „sancţiune administrativă de cinci ori mai mare“ decât taxa, adică de 500 de euro. Se stabileşte că „în caz de întârziere a plăţii şi neplată a taxei, furnizorul de energie electrică nu operează ca responsabil de impozit şi este obligat să informeze o dată la două luni Agenţia Fiscală cu scopul activării procedurilor de recuperare“.

Furnizorul de energie electrică este obligat să informeze o dată la două luni Agenţia Fiscală privind întârzierile de plată şi neplata taxei Rai, care din 2016 va fi introdusă pe factură. În caz contrar, furnizorul va fi pedepsit cu o sancţiune de trei ori mai mare decât taxa.

Facebook Comments

About the Author

Lasa un comentariu

You must be Logged in to post comment.

Lesen Sie den vorherigen Eintrag:
Gelozie criminală în Sicilia: româncă de 23 de ani, împuşcată de logodnicul italian

Voia să-l părăsească şi a fost ucisă. Gelozie criminală la Niscemi, în provincia Caltanissetta, unde o româncă de 23 de ani, Ana Maria Florin, a fost împuşcată mortal de prietenul ei italian, de profesie camionagiu. El s-a răzbunat, împuşcând-o de...

Schließen