Published On: Mi, Okt 14th, 2015

Grecia elimină cota redusă de TVA de care beneficiau șase insule

Mykonos, Rodos, Santorini, Naxos, Paros și Skiathos aplică începând de săptămâna trecută cote de TVA de 6, 13 și 23%, față de 5, 9 și respectiv 16% în prezent.
grecia[1]
Și restul insulelor din Marea Egee ar urma să intre în noua schemă de TVA în două etape, la 1 iunie 2016 și 1 ianuarie 2017, când și cele mai îndepărtate insule grecești vor aplica cotele de TVA valabile la nivel național, scrie Agerpres.
“Este clar că această evoluție este o necesitate politică, și nu alegere, care derivă din acordurile cu instituțiile”, a precizat Ministerul grec de Finanțe într-un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, ratele de TVA vor fi revizuite în 2016, dacă Grecia își depășește țintele de colectare a veniturilor și combatere a evaziunii fiscal, iar Guvernul va lua măsuri pentru a reduce impactul acestor majorări asupra rezidenților.
Turismul este o ramură de bază a economiei Greciei, iar veniturile din turism ar urma să atingă un nivel record.
Premierul Alexis Tsipras, reales la alegerile legislative din data de 20 septembrie, a promis că va unifica sistemul de plată a TVA în schimbul unui nou program de asistenţă în valoare de 86 de miliarde de euro.
sursa: RoMedia
Facebook Comments

About the Author

Lasa un comentariu

You must be Logged in to post comment.

Lesen Sie den vorherigen Eintrag:
Şase dintre cei mai buni tineri matematicieni ai lumii sunt români

Tinerii au obţinut o medalie de aur, patru de argint şi una de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică, organizată anul acesta în Thailanda. Ei vor să meargă mai departe la studii în străinătate, pentru că deja au fost admişi...

Schließen